Att träna med sin jakthund

För den som ska börja jaga med sin jakthund så gäller det att man tränar en himla mass med den. Detta är verkligen viktigt att man lägger ner mycket tid och energi på, och att man skaffar sig den kunskapen man behöver för att göra detta på bästa sätt. Det finns en del olika delar som man behöver träna på, och här kommer du att få ta del av en hel del tips angående detta.

Konditionsträning1280px-american_brittany_standing

Att jakthunden har en mycket god kondition är en av de viktigaste grundprinciperna för att den skall kunna hålla på med jakt. Detta kan man exempelvis göra genom att springa eller cykla med sin hund några gånger i veckan. Det kan även vara en bra idé att investera i ett hundlöpband så att hunden kan springa där och få motion även under vinterhalvåret.

Orientering

Att hundarna har en bra orienteringsförmåga är också jätteviktigt när de jagar, annars kanske de inte hittar tillbaka till ägaren sedan. Hur duktig hunden är på just detta område är helt upp till ägaren och hur denne tränar hunden. Målet med detta är att hunden skall kunna hitta dig även om du har flyttat dig ifrån den plats som den såg dig innan den sprang iväg efter bytet, och förutsättning för att detta skall kunna ske är att den kan följa ditt spår för att hitta dig. Tänk därför på att du tar dig till en annan plats på så sätt att den kan hitta dig igen.

När du skall träna orientering med din hund så är det viktigt att du har tålamod och låter hunden ta sin tid. Detta kan tränas på olika sätt, kanske genom att lägga ut din jacka för hunden att leta reda på. Kom ihåg att ha tålamod, träna ofta och att ge hunden mängder med beröm när den gör rätt och lyckas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *