Träna din jakthund rätt

När man tränar sin jakthund på ett fullständigt och korrekt sätt har man lagt grunden för att hunden ska lära sig att bete sig rätt i så kallat skarpt läge och när det verkligen gäller. Jakthundar har jakten naturligt i sig, men det är viktigt att träna hunden rätt och gärna från en låg ålder om man vill att förutsäweimaraner-1248495_960_720ttningarna för jakten ska bli de absolut bästa. Som jägare kan det finnas en viss typ av djur som man inte vill att hunden ska jaga för att istället vara fokuserad på det jakten gäller.

Att jakten försämras är dock inte det värsta som kan hända. En jakthund som inte är ordentligt tränad kan skada sig eller fara illa om hunden inte är beredd på vad som kommer att hända eller hur förloppet vid en jakt brukar se ut.

Det allra flesta hundar gillar att träna och få ett bättre samspel med sin ägare. Att träna sin hund i jakt behöver inte vara något jobbigt och tråkigt, utan är för de allra flesta en riktigt rolig stund där man får spendera tid tillsammans med sin hund och bygga ett starkare band eller träna kommandon. I jakt är det vanligt att hunden kommer behöva löpa långa sträckor i mycket hög fart. Därför är det viktigt att man ser till att hunden har den uthållighet och hälsa som krävs för att orka med hela jakten. Precis som människor orkar och mår bättre av att röra sig och få motion, fungerar hunden likadant.

Ett mycket bra och roligt sätt för hunden att få träna sin uthållighet är att låta den springa av sig med jämna mellanrum. Det gör att musklerna stärks på ett naturligt sätt och gör hunden mer förberedd på att springa långa och snabba sträckor när jakten är i gång.

Glöm inte bort att din jakthund även är en familjemedlem och ett sällskapsdjur som behöver mycket kärlek och omvårdnad, precis som vilken hund som helst. Låt hunden få vara hund emellanåt och se till att enbart jaktträna cirka 5-15 minuter om dagen, det räcker gott och väl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *